Omgeving

IMG_3297_1600x1067

Bargemon

Historische dorpen en steden in de buurt van Bargemon
In de directe omgeving van het huis bevinden zich het historische centrum van Bargemon (5 minuten rijden), het kleinere dorpje Claviers (5 minuten rijden), Callas (10 minuten), Seillans (15 minuten) en Fayence (20 minuten). Grotere steden zijn het provencaalse Draguignan (20 minuten), Cannes en de bekende Croisette boulevard (40 minuten), Grasse en haar parfums (55 minuten) en Nice (75 minuten). Het vliegveld ligt op 70 minuten rijden. Ook verschillende historische monumenten zijn binnen afzienbare afstand aanwezig, zoals de Abbaye du Thoronet en de Arena van Fréjus.

Het dorp Bargemon (5 minuten rijden) heeft een gezellig dorpsplein met cafeetjes en restaurants. In Bargemon vindt u ook een supermarkt en allerlei andere voorzieningen zoals een postkantoor, bank, huisarts e.d. 

Stranden
Op ongeveer 35 minuten ligt het prachtige zandstrand van Saint-Raphaël en Fréjus. Even verder liggen Sainte-Maxime en Saint-Tropez, met haar fameuze jet set haven. En natuurlijk Cannes, Nice, Antibes en Juan les Pins.

Gorges du Verdon
Op ongeveer een half uurtje rijden bevinden zich de beroemde Gorges du Verdon, de Europese Grand Canyon. Dit prachtige natuurpark vol met afgronden, hoge stijle bergen, rivieren en dorpjes kan ideaal in een dagje bezocht worden. Ook kan men hier raften, kayakken en bergbeklimmen.
http://www.provenceweb.fr/e/groupes/verdon/pays.htm

IMG_6511

Nice

Golf
Er zijn meerdere golfbanen in de directe omgeving. De bekendste zijn Domaine de Terre Blanche en Saint Endreol.

Skiën
In de winter kan er geskied worden in twee ski-oorden: Gréolières les Neiges (op 50 minuten rijden van het huis) en in L’Audibergue (ook ongeveer 50 minuten rijden). Deze twee ski-oorden zijn de meest zuidelijk gelegen Franse skiplaatsen. Bij helder weer is er op de piste zicht op de Cote d’Azur en Corsica!

Zweefvliegen
In Fayence kan men zweefvliegen (http://www.aapca.net) op ongeveer 20 minuten rijden.